Menu Sluiten

Dakisolatie


Dakisolatie

Informatie over dakisolatie.

Er bestaan verschillende vormen, materialen en manieren om je dak goed te isoleren.

Door je dak te isoleren zal je heel wat besparen op je energiefactuur. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je dak in goede staat is. Hoe je de renovatie van je dak best aanpakt, hangt vooral af van de huidige staat van je dak en het doel van de dakrenovatie.

Bij twijfel is het aangewezen om een professionele dakwerker in te schakelen gespecialiseerd in dakrenovatie.

De voordelen en nadelen van dakisolatie.

Er zijn veel redenen om te kiezen voor dakisolatie voor uw huis. Hier zijn er drie, kosteneffectiviteit, doeltreffendheid, en milieu impact. Als u niet zeker bent, begin dan met deze drie factoren. Uiteindelijk zult u weten of dakisolatie al dan niet geschikt is voor u.

Als u niet zeker bent, lees dan verder om de voordelen en nadelen van elk te ontdekken. Hopelijk maakt dit artikel de beslissing makkelijker. En onthoud, er is niet zoiets als te veel informatie.

Kosteneffectiviteit van dakisolatie.

Dakisolatie kan de bouwkosten verlagen en de energie efficientie van gebouwen verhogen.

De belangrijkste reden waarom architecten en aannemers voor EPS kiezen, is het installatiegemak, de superieure R waarde per vierkante voet en de lage productiekosten. EPS is een uitstekende keuze voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder bovenisolatie en ondergrondse isolatie.

De kosteneffectiviteit wordt bepaald door de totale projectkosten te berekenen, inclusief arbeidskosten  en materiaalkosten. Door materialen te vergelijken, kunnen fabrikanten besparingen bieden die de productiekosten ver overstijgen.

Glasvezelisolatie irriteert de huid of longen niet en is van nature brandwerend. Het kost echter wel iets meer dan andere soorten isolatie. Dit type isolatie kan de luchtstroom blokkeren en de geluidsoverdracht tegenhouden. Voordat u aan uw project begint, moet u de diepte van de bestaande isolatie meten en de R waarde ervan schatten voordat u ze aanbrengt.

Dakisolatie helpt niet alleen de energierekening te verlagen, maar kan ook de CO2 uitstoot verminderen en uw ecologische voetafdruk verkleinen. Een geisoleerd dak kan u tot 250 euro per jaar besparen, en de initiele kosten kunnen binnen twee jaar worden terugverdiend. Zelfs als u een krap budget hebt, is het isoleren van uw dak het extra geld waard. De voordelen van een geisoleerd dak gaan veel verder dan uw energierekeningen.

Milieu impact van dakisolatie.

Er zijn verschillende redenen waarom u uw dakisolatie zou willen verbeteren, en een van die redenen is om de impact van uw gebouw op het milieu te verminderen. Een van deze redenen is het verminderen van de koolstofuitstoot die het gevolg is van het energiegebruik in uw gebouw.

Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen, maar een van de belangrijkste is door isolatiematerialen te recyclen. Het gebruik van gerecycleerde materialen vermindert de hoeveelheid koolstof die wordt uitgestoten in de atmosfeer. De meest voorkomende vorm van isolatie is glasvezel.

Thermische isolatietegels hebben milieueffecten in de fasen C1 tot C4, met een geringe invloed op de totale geaggregeerde kosten van de bouw van het gebouw. Deze effecten zijn het meest gecompliceerd binnen de levenscyclus van een plat dak, maar maken slechts ongeveer 1 procent uit van de totale milieueffecten van bouwproducten.

De resultaten in dit document zijn gebaseerd op een berekeningsprocedure, niet op werkelijke effecten. Maar ondanks de vele voordelen van het gebruik van thermische isolatietegels, zijn ze toch een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij de keuze van het isolatiemateriaal voor uw gebouw.

Info over dakisolatie

Kennisbank over Dakisolatie

Het milieueffect van dakisolatie hangt af van hoe goed het geisoleerd is.

Er zijn verschillende soorten isolatie, en de mate waarin deze is aangebracht zal een groter effect hebben op het milieueffect van uw gebouw dan het soort isolatiemateriaal dat u kiest.

Ondanks het feit dat het toevoegen van isolatie de algehele temperatuur van uw gebouw kan verlagen, kan het toegevoegde materiaal thermische schokken veroorzaken. Thermische schokken kunnen het dakmembraan van een gebouw doen verschuiven, waardoor het oppervlak rond de doorvoeringen kan barsten.

Doeltreffendheid van dakisolatie.

De effectiviteit van dakisolatie is afhankelijk van het isolatiemateriaal en de mate van afsluiting in de dakruimte. Bij nieuwbouw moet worden uitgegaan van het plaatselijke bouwbesluitniveau. Een hoger isolatieniveau leidt echter niet noodzakelijk tot een hogere ROI. Isolatie met een hoge R waarde kan bijvoorbeeld de energie-efficiƫntie verminderen, maar voorkomt niet noodzakelijk warmteverlies.

Bovendien geldt, hoe hoger het isolatieniveau, hoe duurder het wordt.

Er bestaan veel mythen over dakisolatie.

Een van de grootste misvattingen is dat alle soorten dakisolatie even effectief zijn. Gelukkig zijn er verschillende soorten en bieden ze elk hun eigen voordelen. In dit artikel zullen we een aantal van deze mythes ontkrachten en de beste manier bespreken om dakisolatie in uw huis te installeren.

Kijk dus best naar de voordelen en nadelen van elk materiaal.

Meer info over dakisolatie nu op www.dural-bouwgroep.be.

Tags

Aanbeveling Dakisolatie Antwerpen | Aanbod Dakisolatie Antwerpen | Advies Dakisolatie | Bedrijven Dakisolatie Antwerpen | Blog Over Dakisolatie | Dakisolatie Antwerpen | Dakisolatie Kopen |